Aanstormend talent

Een horecabeurs in het stadion van voetbaltrots AZ, dat smeekt om competitie! Ook dit jaar organiseren wij dan ook weer met veel enthousiasme verschillende wedstrijden. Op de derde verdieping van het AFAS Stadion krijgt u kookwedstrijden te zien waar wij aanstormend talent verwelkomen van het ROC Horizon college. Deze talenten van de toekomst zullen het publiekelijk tegen elkaar opnemen om uit te maken wie op de bovenste trede mag gaan staan. Ook mag u tijdens deze beurs zélf aan de slag met een interactieve workshop ‘bonbons maken’.

Maandag
30 maart

Op maandag zullen de leerlingen van het ROC Horizon College de strijd met elkaar aangaan. ’s Ochtends tussen 10.00 en 12.30 uur en ’s middags tussen 13.30 en 16.00 uur moedigen wij deze aanstormende talenten aan.

De leerlingen van het ROC Horizon College zullen het tegen elkaar opnemen in vier teams van twee, één leerling vanuit niveau 2 en één leerling vanuit niveau 3. De opdracht is het maken van een amuse, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert voor drie personen. Elke gang dient te worden bereid met vooraf aangereikte ingrediënten.   

De jury

Het jureren laten wij dit jaar over aan drie culinaire routiniers:

  • Willem Himmelreich

Met veel plezier verwelkomen wij dit jaar opnieuw Willem Himmelreich. Bij vakschool St. Hubertus in Amsterdam begon hij in 1977 aan zijn carrière in het onderwijs. Vanaf 2010 was hij verbonden aan de Sterklas, het onderwijsinitiatief van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks. Onder zijn leerlingen vinden we bekende en succesvolle chefs zoals Lucas Rive, Onno Kokmeyer en Ron Blaauw. Tegenwoordig is hij gepensioneerd, maar nog dagelijks met zijn oude vak bezig.

  • Paul de Graaf

Naast hem zit Paul de Graaf, chef-kok van het Poterne restaurant en het Wellness restaurant in Fort Resort Beemster. Sinds de opening in 2012 is hij eindverantwoordelijk voor de keukens van de verschillende restaurants en het hotel. De grondslag van zijn kookwijze ligt in de klassiek Franse keuken waarin hij gebruik maakt van nieuwe culinaire ontwikkelingen en trends op het gebied van gastronomie. De gerechten wisselen op dagelijkse basis, zoveel mogelijk met producten uit de streek en van het seizoen.

  • Roel Oostrum

Roel Oostrum maakt de jury compleet. Eind jaren negentig raakte Roel, door een bijbaantje werkend onder Michelin-Chef Alan Pearson destijds bij Hotel-Restaurant Merlet, geïnteresseerd in de horeca. Tijdens zijn opleiding aan de horeca-vakschool in Heerhugowaard wist Roel het zeker: hij zou kok worden! In maart is Roel executive chef geworden van Blooming hotel in Bergen. Zijn aanstelling betekent een terugkeer op het oude nest, aangezien hij er in het verleden actief was als souschef. Hij heeft de verantwoordelijkheid voor drie locaties: Blooming hotel, Blooming beach en Landgoed het Hof.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking van de eerste wedstrijd is om 12.50 uur en aan het einde van de middag om 16.30 uur zal de winnaar van de tweede wedstrijd bekend worden gemaakt.   

Dinsdag
31 maart

Op dinsdag zal er van 11:30 tot 16:00 uur een interactieve workshop ‘bonbons maken’ plaatsvinden. Deze workshop wordt georganiseerd door Culinair Centrum Beverwijk onder leiding van Fred Colli, een opleidingscentrum voor onder andere patisserie starters en gevorderden. Het is niet voor niets een interactieve workshop, want u gaat zélf aan de slag. Fred zal eerst een aantal technieken uitleggen om deze vervolgens zelf uit te voeren. Er zullen 5 shifts van een uur plaatsvinden en u kunt uw deelname dinsdag tijdens de beurs doorgeven aan één van de leerlingen van het ROC op de derde etage.

Mede mogelijk gemaakt door…

VHC Jongens BV, Rational, Héman Verhuur, Ragazzi, Culinair Centrum Beverwijk, ROC Horizon College, Koninklijke Schmidt Zeevis, Lavazza-Nederland en Wüsthof zijn de sponsors van de wedstrijden.